DL-Serine

DL-Serine

DL-Serine DL-2-Amino-3-hydroxypropanoic DESCRIPTION Asid DL-Serine berlaku sebagai kristal putih atau serbuk kristal. Ia larut dalam air, tetapi tidak larut dalam alkohol dan dalam eter. Ia cair dengan penguraian pada kira-kira 246 ° menggunakan tiub capilbary tertutup dan mandi dipanaskan hingga 225 °. Ia adalah...

Maklumat produk

DL-Serine

Asid DL-2-Amino-3-hidroksipropanoik


DESKRIPSI

DL-Serine berlaku sebagai kristal putih atau serbuk kristal. Ia larut dalam air, tetapi tidak larut dalam alkohol dan dalam eter. Ia cair dengan penguraian pada kira-kira 246 ° menggunakan tiub capilbary tertutup dan mandi dipanaskan hingga 225 °. Ia optik tidak aktif.


Fungsi Nutrien.


KEPERLUAN

Pengenalpastian Spektrum penyerapan inframerah sam- ple mempamerkan maxima relatif pada panjang gelombang yang sama seperti spektrum yang biasa seperti yang ditunjukkan dalam bahagian Spectra Inframerah, menggunakan keadaan ujian yang sama seperti yang dinyatakan di dalamnya. Assay Tidak kurang dari 98.5% dan tidak lebih daripada 101.5% daripada C3H7NO3, dikira atas dasar kering.

Memimpin Tidak melebihi 5 mg / kg.

Kerugian Pengeringan Tidak melebihi 0.3%.

Residu pada Pencucuhan Tidak melebihi 0.1%.


UJIAN

Assay Larutkan kira-kira 200 mg sampel, tepat ditimbang, dalam 3 mL asid formik dan 50 mL asid asetik glasier. Titrasi dengan 0.1 N asid perchlorik dalam asid asetik glasial, menentukan endpoint potentiometrically.

Awas: Hubungkan asid perchloric dalam hud yang sesuai.

Lakukan penentuan kosong (lihat Peruntukan Am), dan buat pembetulan yang diperlukan. Setiap mililiter 0.1 N asid klorik bersamaan dengan 10.51 mg C3H7NO3.


Hot Tags: dl-serine, farmaseutikal, bahan, kesihatan, pakej, makanan, diskaun, harga, dalam stok, sampel percuma

Siasatan

Anda mungkin juga berminat