Pada tahun 2008 Wuhan Grand Hoyo Co, Ltd ditubuhkan atas dasar Wuhan University Biotechnology Corporation yang dimiliki oleh Wuhan University. Pada tahun 2008, ia telah diperolehi oleh Grand Pharmaceutical (China) Group Co, Ltd Sekarang Grand Pharmaceutical (China) Group Co, Ltd dan Wuhan University adalah dua pemegang saham terbesar.


Mengandalkan Pencapaian Sci / Tech dan bantuan Kolej Sains Hayat Universiti Wuhan dan Pusat Penyelidikan Asid Hubei Amino dan Pusat Penyelidikan Teknologi, Syarikat mendedikasikan untuk menghasilkan asid amino dan derivatnya, dan untuk Mempromosikan Industrialisasi pencapaian teknologi tinggi biomedis, dengan komprehensif menggunakan pelbagai bioteknologi, seperti kejuruteraan genetik, kejuruteraan penapaian, kejuruteraan enzim, pemisahan kiral dan pemisahan kromatografi, dsb.


Dengan sistem jaminan kualiti yang ketat dan sempurna, Syarikat telah diperakui ISO 9001, OHSAS18000, FSSC22000, Pusat Persijilan Kualiti SCby, pensijilan makanan FDA AS, GMP oleh CFDA, Korea GMP, EU GMP dan telah memperoleh COS Acetylcysteine dan Carbocisteine dari EDQM, ia telah diluluskan oleh KOSHER dan HALAL juga.


Kualiti produk memenuhi piawaian antarabangsa dan domestik seperti USP, BP, EP, AJI, FCC CP dan lain-lain. Syarikat telah diluluskan dan sentiasa diaudit oleh Merck, Zambon, Wyeth dan GuangZhouBaiyunshan Co.Ltd. dan sebagainya. Selain banyak perusahaan luar negeri dan farmaseutikal tempatan dan perusahaan industri makanan yang terkenal.


Syarikat mempunyai Lesen untuk mengimport dan mengeksport perniagaan, dan "WUBC", "WHUHOYO", " image004 "Adalah jenama terkenal di dunia dalam pasaran asid amino.


Wuhan Grand Hoyo Co, Ltd, telah diluluskan GMP terbaru oleh China State Food and Drug Administration National dalam industri asid amino Cina, kini mempunyai lesen pengeluaran untuk Acetyltyrosine, Acetylcysteine, Cysteine Hydrochloride, Carbocisteine, Arginine Hydrochloride, Histidine Monohydrochloride, dan Lysine Hydrochloride. Terdapat beberapa lesen produk baru di bawah penilaian dan kelulusan.